kevyt vegaani

Kun et halua syödä eläinperäistä ruokaa, mutta et voi syödä herkkuja.

Tietoa blogista

Aloitin tämän blogin, jotta toinen blogini, reissausta ja ruokaa, saisi keskittyä enemmän matkailuun, kaukokaipuuseen ja eksoottisiin ruokiin.

Kevyt vegaani -blogiin laitankin ruokajuttuni, jotka eivät liity reissaamiseen tai ruokakokemuksiin maailmalla. Laitan tänne ainakin reseptejä ja ruokailukokemuksia ja kirjoitan myös sienestyksestä, laihduttamisesta ja ruokakulttuurista.

Nimensä mukaisesti täällä keskitytään vain vegaaniruokaan, eli ruokaan ilman eläinperäisiä tuotteita. Vegaaniruokablogeja on paljon Suomessa ja varmaan tuhansittain maailmalla. Useissa esitellään leivontaa, mässyruokia, roskaruokia ja vegaanisia versioita liharuoista. Mahtavaa, koska niiden avulla kaikki saavat tietoa, että vegaanisena voi valmistaa mitä vain, eikä kasvissyöjäksi ryhtymällä tarvitse luopua oikein mistään. Monet luulevat vegaanien syövän vain raakoja vihanneksia ja nämä blogit osoittavat tietoa kaipaaville, että niin ei tosiaankaan ole.

Mutta paljon näyttää viime vuosien varrella syntyneen myös kaikenlaisia raakaruokailu- ja clean eating -blogeja.

Halutessaan vegaani voi syödä kotiruokaa, roskaruokaa tai kevyesti, ihan kuten lihansyöjät tai laktovegetaristitkin. Minun tarvitsee joskus muistuttaa itseäni, että ei ole pakko syödä vegaanimakkaraa, croissantteja ja muffinsseja vain siksi, että voin. Keskityn tässä blogissa nimenomaan kevyinä (ainakin suhteellisen kevyisiin) ja terveellisinä pitämiini vegaaniruokiin.

Vegaanit kamppailevat paino-ongelmien kanssa kuten muutkin, mikäli syövät liikaa. Kasvisruoka ei ole kevyttä, jos sen uppopaistaa, valelee margariinilla ja sokeroi. Siksi kirjoitan kevyistä ruoista, koska jos eläisi sipseillä, voisi syödä niitä vain pussin päivässä eikä mitään muuta. Salaatteja ja hedelmiä taas voi syödä kilokaupalla. Mitä todennäköisemmin tämä jälkimmäinen vaihtoehto pitää kenetkä vain myös terveempänä.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: