kevyt vegaani

Kun et halua syödä eläinperäistä ruokaa, mutta et voi syödä herkkuja.

Sienisäilyke, josta kannattaa maksaa

Herkkusienet ovat imeneet itseensä herkkutatin aromin.

Herkkusienet ovat imeneet itseensä herkkutatin aromin.

Purkkiherkkusieni ei ole aina yksi ja sama asia. Ostin Saclan grillattuja herkkusieniä, jotka on säilötty lasipurkkiin öljyyn. Ne maksoivat 5,45 euroa 280 gramman purkissa. Onneksi sisällysluettelossa kerrottu ”kuivattu sienijauhe” laittoi minut kokeilemaan näitä sieniä. Sienijauhe osoittautui nimittäin herkkutattijauheeksi, aivan kuten olin toivonutkin. Tuo jauhe (ja mahdollisesti mukana olevat aromit) saavat aikaan sen, että nämä herkkusienet ovat imeneet itseensä fantastisen herkkutatin aromin. Öljyäkään ei pidä hukata pisaraakaan, koska sillä saa maustettua voileivät tai vaikka salaatin tai pastan ihanaksi.

Näitä öljyyn säilyttyjä herkkusieniä kannattaa ostaa hinnasta huolimatta.

Näitä öljyyn säilyttyjä herkkusieniä kannattaa ostaa hinnasta huolimatta.

Tietysti olisi vielä hienompi ostaa säilykettä oikeista herkkutateista, eikä vain herkkusienistä, jotka ovat maustuneet herkkutatin aromilla, mutta parempi tämä on kuin ei mikään. Peruskaupoista ei tällaisia herkkutattisäilykkeitä löydy.

Italian herkkutattibruschetat.

Italian herkkutattibruschetat.

Ihmettelen miksi en ole Suomessa saanut niin hyvää herkkutattia kuin mitä sain Italiassa tänä kesänä. Söin Levantossa bruschettaa, jonka päällä oli uskomattoman hyviä öljyisiä herkkutattiviipaleita. Kasvaako Italiassa napakampia ja aromikkaampia herkkutatteja, vai meneekö Suomesta parhaat ulkomaanmyyntiin? En ole Suomesta kovin hyvin herkkutatteja löytänyt ja tatit yleensäkin meinaavat olla kovin matoisia. Sitten kun suomalaiset käyttävät tatteja, saatetaan niistä tehdä aina samoja sienikastikkeita. Ehkä herkkutattien aromit pääsevät parhaiten oikeuksiinsa öljyyn säilöttyinä?

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: