kevyt vegaani

Kun et halua syödä eläinperäistä ruokaa, mutta et voi syödä herkkuja.

Kevyemmin paistetut munakoisot

Munakoisot, joita ei ole tarvinnut paistaa pehmeiksi isossa määrässä öljyä, kun ne on ensin keitetty. Näyttävät aika paljon sieniltä. Seuraavan kerran munakoisopalat pitää jättää isommiksi, ehkä vain viipaleiksi, niin ei tule mössöä.

Munakoisot, joita ei ole tarvinnut paistaa pehmeiksi isossa määrässä öljyä, kun ne on ensin keitetty. Näyttävät aika paljon sieniltä. Seuraavan kerran munakoisopalat pitää jättää isommiksi, ehkä vain viipaleiksi, niin ei tule mössöä.

Rakastan munakoisoja, mutta olen ollut käsityksessä, että niiden valmistaminen vaatii paljon öljyä, jos niistä aikoo tehdä hyviä. Raaka munakoisohan on pahaa ja vain vähässä rasvassa paistamisen tuloksena saa nahkeita ja melko mauttomia munakoisoja.

Keitettyjä munakoisoviipaleita.

Keitettyjä munakoisoviipaleita.

Vegaaninen versio -blogissa on ohje Vegaaninen eli hyvänhajuinen silli, jossa munakoisoa keitetään suolatussa vedessä ja sitten laitetaan marinoitumaan soijakermaiseen ja tilliseen mausteliemeen. Kun valittelin joskus ihanien munakoisoruokien rasvaisuutta, ehdotti blogin kirjoittaja Mai munakoisojen keittämistä.

Nostelin munakoisot pihdeillä pannulle suoraan kattilasta.

Nostelin munakoisot pihdeillä pannulle suoraan kattilasta.

Tämähän tepsi. Sen sijaan, että munakoisot paistaisi läpikotaisesti pehmeiksi ja messeviksi öljyssä, kannattaa ne keittää ensi suolatussa vedessä. Kun ne ovat siellä pehmenneet, heitetään ne oikein kuumalle pannulle, jossa on öljyä vain sen verran, etteivät munakoisot tartu kiinni.

Lisäsin joukkoon vielä basilikaa, suolaa ja valkosipulia. Valkosipulit olisi voinut laittaa jo vähän aikaisemmassa vaiheessa pannulle munakoisojen kanssa.

Lisäsin joukkoon vielä basilikaa, suolaa ja valkosipulia. Valkosipulit olisi voinut laittaa jo vähän aikaisemmassa vaiheessa pannulle munakoisojen kanssa.

Käytin seesamiöljyn ja tavallisen rypsiöljyn sekoitusta, lisäsin suolaa, valkosipulia ja tuoretta basilikaa. Paahdetut seesaminsiemenet olisivat koristaneet annosta.

Tuoretta basilikaa kannattaa muutenkin käyttää paistetuissa ruoissa thaimaalaisten tapaan.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: