kevyt vegaani

Kun et halua syödä eläinperäistä ruokaa, mutta et voi syödä herkkuja.

Chocochili-blogin hyvät vegaanin painonhallinta -jutut

Japanilaiset osaavat kohtuullisen kokoiset ruoka-annokset.

Japanilaiset osaavat kohtuullisen kokoiset ruoka-annokset.

Googlaamalla vegaanin laihdutus tulee minulla ainakin ensimmäisenä hakutuloksena Chocochili-blogin Vegaanin painonhallinta -juttu. Ja loistavaa niin! Harvoin pääsee lukemaan aiheesta noin järkevästi kirjoitettua tekstiä. Tuo on muutenkin suosikkiruokablogini laadukkaine kuvineen ja tyylikkäine juttuineen, vaikka en sen reseptejä hirveästi käytäkään ainakaan nyt.

Jutussa Vegaanin painonhallinta osa 2 alla keskusteluketjussa on aivan paras kommentti siitä, että jos aiemmin olisi tiennyt, miten vähän voi syödä lihomatta, niin motivaatio laihduttaa olisi ollut aika hukassa.

Jenkkilässä

Jenkkilässä annokset voivat olla hillitömän kokoisia. Tämä brooklyniläisen vegaaniravintolan roskaruoka-annos ei ole kauhean iso, mutta ihan tarpeeksi.

Minuakin hämmästyttää, miten pieniä kohtuullisen kokoiset annokset ovat. Mielestäni olisi tosi vaikea valmistaa ensin maailman mahtavimpia pasta-annoksia, ja sitten voida syödä vain pienen kupillisen. Helpompaa on tehdä iso kevyt salaatti ja syödä se kaikki. Kyse pienten annosten suhteen ei ole vain mässyruoista, vaan ihan aamiaismysleistä ja ruispaloistakin. Syönkin mieluummin hedelmiä kuin kaikesta kivasta riisuttuja leivänkannikoita.

Sitä ajatusta en jaa painonhallinta osa 1 -jutun kanssa, ettei mitään saisi itseltään kieltää. Minun on hirveän paljon helpompi eliminoida herkut täysin pois kuin syödä niitä kohtuudella. Mutta eri ihmisten päät toimivat tässä eri tavoin.

Koiran kanssa voi liikkua ihan huomaamattaan

Koiran kanssa voi liikkua ihan huomaamattaan vähäsen.

Se taas on hyvä maininta, että ”liiku, jos siltä tuntuu”. Mikään ei ole niin raivostuttavaa kuin kuulla jonkun ikinä asiaa kokeilemattoman neuvovan liikkumaan enemmän. On niin paljon helpompi jättää jotain syömättä kuin huhkia sen takia tunnin tai useamman. Liikkuminen on terveenä pysymistä, ei laihduttamista varten. Mutta hyötyliikunta on elämän perusjuttu, en tajua miten monet ihmiset jäävät seisomaan rullaportaisiin, miten he viitsivät. On eri juttu vaivautua salille tai juoksemaan.

Noissa jutuissa ja kommenteissa on kiva, että ihan suoraan puhutaan siitä, että joutuu pitämään kiinni herkkupäivistä samaan tapaan kuin joillain lapsilla on karkkipäivät. En tajua, mitä mutanttigeenejä pitäisi omistaa, jotta voisi syödä pitsaa haluamatta syödä koko pellillistä. Puhumattakaan, jotta voisi syödä sellaista joka päivä lihomatta. Jos vielä jonain päivänä koen, että kiloja on karissut tarpeeksi, niin ehkä pääsen kokeilemaan noita herkkupäiviä. Sitten pääsen aina testailemaan Chocochilin herkkureseptejäkin, joita nyt tyydyn vain katselemaan.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Tietoja

This entry was posted on 28.2.2013 by in Laihdutus and tagged , , , .
%d bloggers like this: