kevyt vegaani

Kun et halua syödä eläinperäistä ruokaa, mutta et voi syödä herkkuja.

Valkosipuli, inkivääri ja soijakastike ovat supermaustajia

valkosipulia, inkivääriä ja soijakastikettaValkosipuli, inkivääri ja soijakastike ovat mausteita, joiden kanssa pötkii pitkälle. Niistä valmistuu marinadit ja niillä voi maustaa paistetut vihannekset. Niiden käyttöön saa loputtomia variaatioita, kun lisää joukkoon esim. seesamiöljyä, tomaattipyrettä, tuoretta korianteria, pähkinöitä tai sokeria.

Tofukuutiot, jotka on ensin marinoitu inkivääri-valkosipuli-soijakastikesoossissa ja sen jälkeen paistettu.

Tofukuutiot, jotka on ensin marinoitu inkivääri-valkosipuli-soijakastikesoossissa ja sen jälkeen paistettu.

Näitä mausteita käytetään myös yhdessä parhasta syömistäni salaateista. Resepti on alunperin Tuija Ruuskan Kasviskarnevaalit-keittokirjasta, jossa on reseptejä eri maailmankolkista. En muista, sijoittuiko tämä salaatti kirjan thai-osioon. Tässä resepti, miten itse ulkomuististani sitä sovellan.

Salaatti, jonka on maustanut inkivääri, valkosipuli, soijakastike ja maapähkinä.

Salaatti, jonka on maustanut inkivääri, valkosipuli, soijakastike ja maapähkinä.

Mausteinen pähkinä-tomaattisalaatti
(lounas yhdelle hengelle tai lisäke useammalle)

4 tomaattia
1/4 isoa jäävuorisalaattia
2 valkosipulin kynttä
2 cm tuoretta inkivääriä
pari kourallista maapähkinöitä tai cashewpähkinöitä
1 rkl soijakastiketta
hieman ruokaöljyä paistamiseen

Maapähkinät pannulla kokonaisina.

Maapähkinät pannulla kokonaisina.

Paahda maapähkinöitä pannulla ilman öljyä. Murskaa niitä esim. perunanuijalla hieman pienemmiksi, noin puolikkaiksi, ei kuitenkaan jauheeksi.

Raasta inkivääri ja valkosipuli ja paista niitä hetki ruokaöljyssä pannulla. Odota, että ne saavat hieman väriä, mutta varo etteivät pala pannulle tummiksi.

Kätevä raastinlautanen, johon hieromalla valkosipulista ja inkivääristä saa murskaa.

Kätevä raastinlautanen, johon hieromalla valkosipulista ja inkivääristä saa murskaa.

Kuutioi tomaatit ja riivi salaatit. Sekoita kaikki ainekset keskenään ja nauti.

Salaatti-ideoitani:
Salaatinsyöjä osa 2
Salaatinsyöjä osa 1

Juttu on julkaistu aiemmin 24.11.2012 blogissa reissausta ja ruokaa

Valkosipulin ja inkiväärin paistaminen pannulla öljyssä.

Valkosipulin ja inkiväärin paistaminen pannulla öljyssä.

Advertisements

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: