kevyt vegaani

Kun et halua syödä eläinperäistä ruokaa, mutta et voi syödä herkkuja.

Paistetut horsmat

Paistetut horsmat salaatissa.

Paistetut horsmat salaatissa.

Aivan kevään ensimmäiset horsmanversot ovat kivoja, napakoita ja mietoja, mutta sitten ne muuttuvat vähän kitkerämmiksi. Niihin vaikuttaa myös muodostuvan tahmeaa ainetta, josta maitohorsma on varmaan saanut nimensä. Siksi ne eivät taida soveltua kovin hyvin raakasalaattien ainesosaksi kovin pitkään, mutta paistettuna ne ovat hyviä pitempään.

paistetut horsmatPaistoin horsmanversot pannulla tilkassa paahdettua seesamiöljyä ja mausteeksi laitoin provenceyrttisekoitusta, mustapippuria ja suolaa. Paistettuna horsmat maistuvat yrttisiltä ja sopivat varmasti hyvin ruokiin, joissa muutenkin käytettäisiin mausteena vaikkapa timjamia.

Juttu on julkaistu aiemmin 31.5.2012 blogissa reissausta ja ruokaa

Mainokset

One comment on “Paistetut horsmat

  1. Päivitysilmoitus: Maitohorsman versoja | kevyt vegaani

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Information

This entry was posted on 23.2.2013 by in Villivihannekset and tagged , , , .
%d bloggers like this: