kevyt vegaani

Kun et halua syödä eläinperäistä ruokaa, mutta et voi syödä herkkuja.

Maitohorsman versoja

Horsmasalaatti.

Horsmasalaatti.

Maasta puskee taas horsmanversoja ja niihin kannattaa tutustua, ovat mukavan napakoita ja maku on kiva. Keräsin niistä yhteen käteen mahtuvan kimpun ja söin raakana. Olen yleensä paistanut niitä pienessä määrässä öljyä ja lisännyt joukkoon timjamia tai muuta yrttiä sekä pippuria ja suolaa. Nyt yrittäessäni syödä enemmän raakaruokaa, silppusin versot huuhtelemisen jälkeen ja laitoin joukkoon:
1 rkl valkoista balsamietikkaa
1 rkl sitruunamehua
1 kynsi murskattua valkosipulia
hieman punasipulia
pikkuisen cayennepippuria

Poimitut horsman versot.

Poimitut horsman versot.

Horsmanversoja on verrattu parsaan, mutta maku ei kyllä ole yhtään sama. En ole myöskään kerännyt yhtä paksuja horsmia kuin mitä parsat yleensä ovat, koska ne muuttuvat pian tosi puiseviksi ja siten syömäkelvottomiksi. Mutta en ole koskaan syönyt villiparsaa, joka voisi ehkä muistuttaa enemmän horsmanversoja.

Horsmat on paras syödä mahdollisimman pian keräämisestä, koska ne lässähtävät ja menettävät napakkuutensa. Muutoin niissä olisi mielestäni potentiaalia tuotteiksi, joita myytäisiin ihan kauppojen vihannesosastoilla keväisin. Niitä on helppo löytää pellonpientareilta ja löytyyhän niitä Helsingin keskustastakin, mutta sieltä kerättyjä en kyllä söisi, kun maa on mitä luultavimmin aika saastaista.

Lue myös: Paistetut horsmat

Juttu on julkaistu aiemmin 19.5.2012 blogissa reissausta ja ruokaa

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: